Noticia

04-04-2016  SEGURETAT INFORMÀTICA EN LA PIME. PROTEGIX LA TEUA EMPRESA

Fa alguns anys, el concepte de seguretat de la informació era quasi desconegut. Calia protegir els equips d'escriptori, els servidors o els dispositius de comunicacions, però no la informació. Era suficient de tindre un bon antivirus, un tallafoc, fer còpies de seguretat de tant en tant i tindre la sala de servidors tancada amb clau. La tecnologia ha irromput a poc a poc, però de manera imparable, en tots els àmbits corporatius. No obstant això, com ocorre en el món real, en este nou escenari virtual també es presenten riscos que hem de conéixer. 

L'Institut Nacional de Ciberseguridad INCIBE, pertanyent al Ministeri d'Indústria, preocupat per esta situació que amenaça la informació de les Pimes, ha posat en marxa un Programa de Sensibilització i Conscienciació de Seguretat de la Informació en les Pimes. Per a tal efecte, es desenrotllen unes Jornades Informatives en col·laboració amb CREAMA.

Esta Jornada es desenrotlla en dos parts amb una arreplega de dades entre ambdós parts per mitjà del formulari AUTODIAGNOSTIQUE PIME. El responsable d'impartir la primera part és Ángel de la Riva, Pèrit Judicial en Telemàtica Forense col·legiat, expert en Ciberseguridad amb més de 30 anys d'experiència en consultoria, implantació de solucions i formació en el sector TIC per a empreses i professor homologat per l'EOI. El temari a desenrotllar és:

La Informació: Tractament de la informació sensible que es maneja i genera l'empresa, des del punt de vista de la seguretat.
Les amenaces: Exposició de tot el palmito d'amenaces a què està sotmés un sistema d'informació.
Els suports: Mesures de seguretat a tindre en compte i a aplicar en els diferents suports utilitzats per a treballar amb informació corporativa, tant dins com fora de l'empresa.
El lloc de treball: Mesures de seguretat i bones pràctiques a tindre en compte i a aplicar en el lloc de treball.
Els dispositius mòbils: Mesures de seguretat i bones pràctiques a tindre en compte i a aplicar en els dispositius mòbils.

La duració d'esta jornada és de 2 hores, incloent el temps necessari perquè els assistents òmpliguen el formulari d'Autodiagnòstic.

Per a facilitar l'accés a este tipus d'informació a tots els empresaris de la comarca, des de CREAMA han organitzat esta jornada en cada un dels seus municipis i s'impartiran en la setmana de l'11 al 14 d'abril. 

Per a més informació, inscripcions i conéixer quan es realitzarà la jornada en el seu municipi, pot visitar la web creama.Org o contactar amb qualsevol de les agències que disposa CREAMA en tota la comarca de la Marina Alta.

Tornar